Όπως ανέφερε στα Μακεδονικά Νέα, η ίδια είναι συνδικαιούχος στον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και κύριος δικαιούχος είναι ο σύζυγός της. Στη θέα της κατάσχεσης χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειάς της, η πολύτεκνη μητέρα δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί και για ποιον λόγο έλειπαν τα χρήματά της.
«Είμαι στην εργασία μου και μπαίνω στον τραπεζικό μου λογαριασμό. Είχα μέσα 55 ευρώ και βλέπω μείον 893 ευρώ. Σκέφτομαι ότι μάλλον δεν βλέπω καλά. Όταν είδα ότι όντως ήταν αυτό το ποσό, άρχισα να ψάχνομαι. Κάναμε αιτήματα στην τράπεζα για να καταλάβουμε τι συνέβη», είπε χαρακτηριστικά στα Μακεδονικά Νέα. Μάλιστα, η γυναίκα επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός είναι ακατάσχετος.
Ήταν κλήση από το 2007 για παράβαση του Κ.Ο.Κ. στην Κατερίνη
Η τράπεζα απάντησε στην οικογένεια ότι η κατάσχεση των χρημάτων αφορούσε σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που είχε γίνει από τον σύζυγό της, σε περιοχή του δήμου Κατερίνης.
«Μας είχε βεβαιωθεί κλήση το 2007 για ιλιγγιώδη ταχύτητα στον δήμο Κατερίνης. Τότε μας είχε έρθει η ειδοποίηση στο σπίτι, αλλά λόγω οικονομικών δυσχερειών αρκετών χρόνων, δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε το ποσό. Δεν είναι ότι είχα χρήματα και δεν πλήρωσα την κλήση», επισημαίνει.
Το πρόστιμο ήταν βεβαιωμένο στο όνομα του συζύγου της, ο οποίος ήταν και ο ιδιοκτήτης του οχήματος με το οποίο έγινε η παράβαση και το ποσό που έπρεπε να πληρωθεί ήταν 350 ευρώ. Σήμερα, έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια και με τις προσαυξήσεις που πήρε, το ποσό ανήλθε στα 948,90 ευρώ.
«Ο λογαριασμός μας είναι ακατάσχετος. Αν το ποσό είναι μικρότερο των 1.200 ευρώ δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση των χρημάτων. Δέσμευσαν αυτό το ποσό, το οποίο δεν γύρισαν ποτέ πίσω», υποστηρίζει η γυναίκα.
Όπως εξηγεί στη συνέχεια, επικοινώνησε η ίδια με τον προϊστάμενο στα ταμεία του δήμου Κατερίνης, ο οποίος της είπε ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να γίνει άρση της κατάσχεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειάς της.
«Πήραμε τηλέφωνο στον δήμο Κατερίνης και μίλησα με τον προϊστάμενο στα ταμεία, ο οποίος ήταν πολύ εξυπηρετικός και μου είπε τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσω για να γίνει άρση της κατάσχεσης λογαριασμού. Δεν ενημερώθηκα ποτέ ότι θα γίνει κατάσχεση, για να κάνω διακανονισμό. Δεν αψηφώ ότι έχουμε χρέος, αλλά θα μπορούσαν να μας στείλουν μια ειδοποίηση για να κάνω έναν διακανονισμό και να το πληρώσω. Πώς είναι δυνατόν να γίνεται ξαφνικά κατάσχεση», διερωτάται.
Αφού ακολούθησε τη διαδικασία που της υπέδειξαν, η γυναίκα τόνισε ότι δεν υπήρξε κανένα απολύτως αποτέλεσμα. «Απ’ ότι κατάλαβα αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει αν ο δήμος Κατερίνης δεν πάρει το κατασχετήριο από τον λογαριασμό μας», δήλωσε.
Δήμαρχος Κατερίνης: Το θέμα με την κατάσχεση λογαριασμού έχει να κάνει με την τράπεζα
«Το θέμα με την κατάσχεση του λογαριασμού έχει να κάνει με την τράπεζα. Η τράπεζα είναι αυτή που μπλοκάρει τους λογαριασμούς και παίρνει χρήματα», δήλωσε στα Μακεδονικά Νέα ο δήμαρχος Κατερίνης Ιωάννης Ντούμος και ξεκαθάρισε ότι ο δήμος απαγορεύεται να έχει πρόσβαση σε λογαριασμούς πολιτών.
«Εμείς δίνουμε τους βεβαιωτικούς καταλόγους και η τράπεζα προχωρά τη διαδικασία. Οι κλήσεις αυτές πρέπει να επιδοθούν. Ό,τι επιδόθηκε είναι βεβαιωμένο από την εποχή εκείνη. Ο νόμος λέει ότι αν η παράβαση έγινε το 2007, αυτό σημαίνει ότι μέσα σε τρία χρόνια η υπηρεσία τότε τους είχε βεβαιώσει την κλήση. Είναι στους βεβαιωτικούς καταλόγους. Αυτό που λέει ο νόμος κάνουμε. Εγώ είμαι υπέρ των δημοτών», πρόσθεσε ο δήμαρχος Κατερίνης.
Ο κ. Ντούμος υποστήριξε ότι εάν η γυναίκα αυτή έχει στα χέρια της έγγραφο που να πιστοποιεί ότι ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός της οικογένειάς της είναι ακατάσχετος, να το προσκομίσει στον δήμο Κατερίνης για να προχωρήσει η άρση της κατάσχεσης του τραπεζικού λογαριασμού της.