ΧαλκιδικήΧαλκιδικήΧαλκιδική: Δράση στο πλαίσιο της διατοπικής συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ – Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός»Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εστιατορίου «Αγιονέρι», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που συνέπεσε με τη συμμετοχή επαγγελματιών της εστίασης και οινοποιών της Χαλκιδικής. Ο πρόεδρος της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ, Γεώργιος Πασαλής, τόνισε τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και της προβολής τοπικών προϊόντων. Ενημερωτικές δράσεις και η πρωτοβουλία Taste Halkidiki αναδείχθηκαν από την κα Σύλβια Κουμεντάκη, ενώ η κα Νανά Ζυγούρα παρουσίασε τους γαστρονομικούς θησαυρούς της περιοχής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάλυση του οινολογικού χάρτη της Χαλκιδικής, ακολουθούμενη από γευσιγνωσία και μαθησιακή εμπειρία συνεργαζόμενων chef. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσαρμογή των μενού των επιχειρήσεων με τοπικές συνταγές και κρασιά, παρέχοντας πιστοποιητικά συμμετοχής στους παρευρισκόμενους.