Τα Μακεδονικά Νέα απευθύνθηκαν στην ομάδα στην οποία ο 22χρονος διεθνής άσος του ΠΑΟΚ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.
Ο Αλέξανδρος Μαλακασιώτης, γενικός γραμματέας της Αγίας Παρασκευής Βόλου, μας μίλησε και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές για το ξεκίνημα του 8χρονου, τότε, Γιάννη.
«Του άρεσε πολύ το ποδόσφαιρο και όταν έμαθε ότι συμμαθητές του γράφτηκαν στην Αγία Παρασκευή, ήρθε και γράφτηκε κι αυτός. Ήρθε οχτώ χρονών. Ήξερα τον πατέρα του τον Βασίλη. Από την πρώτη ημέρα ξεχώρισε. Η επαφή που είχε με την μπάλα και η αντίληψή του για τον χώρο και το σημείο που βρίσκονταν οι συμπαίκτες του ήταν μοναδικά για την ηλικία του» είπε αρχικά.
Ο Γιάννης ήταν η ατραξιόν της ακαδημίας της Αγίας Παρασκευής, όπως τόνισε ο Αλέξανδρος Μαλακασιώτης: «Την πρώτη ημέρα έκανε ένα ανάποδο ψαλιδάκι και πάθαμε όλοι πλάκα. Το σώμα του σηκώθηκε ένα μέτρο από το έδαφος. Λες, ''είναι δυνατόν να το κάνει με τέτοια άνεση αυτό ένα παιδί οχτώ χρονών;''. Οι επιλογές του με την μπάλα ήταν πάντα μοναδικές. Δεν καταλάβαιναν εύκολα τα άλλα παιδιά τι έκανε μέσα στο γήπεδο. Τις επαφές του με την μπάλα, τις ντρίπλες και τις κάθετες πάσες του, χαιρόσουν να τις βλέπεις. Μάλιστα, έλεγα στους προπονητές των άλλων ομάδων των τμημάτων υποδομής του συλλόγου μας ''κανονίστε τις ώρες των παιχνιδιών σας, για να μπορείτε να πηγαίνετε στις 12 το μεσημέρι να απολαμβάνετε τον Γιάννη να παίζει''. Και πήγαιναν όλοι όντως να τον δούνε και τους αποζημίωνε με το θέαμα που πρόσφερε».
Του είχαν δώσει, μάλιστα, στην Αγία Παρασκευή και το προσωνύμιο, ενός παγκοσμίου αστέρα του ποδοσφαίρου, όπως αποκάλυψε ο Αλέξανδρος Μαλακασιώτης.
«Ο πρόεδρος του συλλόγου μας, ο Γεράσιμος Σαρρής, ήταν παλιός τερματοφύλακας στη δεκαετία του ‘70, έπαιξε Α' Εθνική με τον Ολυμπιακό Βόλου και ήταν προπονητής για πολλά χρόνια. Έλεγε, ότι ο Γιάννης είναι ο Γιόχαν Κρόιφ της Αγίας Παρασκευής. Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί, βέβαια. Ο Γιάννης κάνει τα πάντα, πλέον, τον λες και Νεϊμάρ στα ντουζένια του».
«Χοροπηδούσαν οι προπονητές του ΠΑΟΚ, όταν τον είδαν»
Συνέχισε λέγοντας πως «δεν μπορώ να ξεχάσω και την πρώτη αντίδραση των προπονητών των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Πήγαμε στη Θεσσαλονίκη και παίξαμε φιλικό με τον ΠΑΟΚ. Κερδίσαμε την αντίστοιχη ακαδημία ΠΑΟΚ και οι προπονητές χοροπηδούσαν βλέποντάς τον να παίζει, δεν πίστευαν, ότι είναι του 2003, είχαν απορήσει. Έβλεπαν, ότι το παιδί είχε να δώσει πολλά. Είχε έρθει και ο Ιβάν Σαββίδης και έλυσε τα χέρια του Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου. Έτσι, ο ΠΑΟΚ κάλυψε την οικογένεια απ’ όλες τις απόψεις και έκτη δημοτικού ο Γιάννης πήγε στη Θεσσαλονίκη».
Και ως χαρακτήρας πως ήταν; «Ήρεμο παιδί, δεν προκαλούσε, ήταν ένα φυσιολογικό παιδί, δεν τραβούσε τα φώτα πάνω του, δεν φώναζε για να ακουστεί, ήταν παιδί ενταγμένο μέσα στην παρέα, χαίρομαι που ακούω παιδιά που έπαιζαν μαζί τότε στις ακαδημίες της Αγίας Παρασκευής να μου λένε, ότι μιλάνε ακόμα με τον Γιάννη κυρίως στα σόσιαλ μίντια. Κι εμάς περνάει όταν μπορεί και μας βλέπει. Δεν έχει και πολύ ελεύθερο χρόνο, πλέον, είναι παντρεμένος άνθρωπος. Ήμασταν και στον γάμο του, δεν έχω ξαναδεί πιο χαρούμενο γαμπρό. Είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά. Όπως ήταν καθοριστικός στο να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ έτσι και την Εθνική θα την οδηγήσει στα πολύ υψηλά κλιμάκια. Όλοι εδώ στον σύλλογο χαιρόμαστε που τον βλέπουμε να εξελίσσεται. Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1998. Από εδώ ξεκίνησε και ο Παναγιώτης Γλύκος, ο Αλέξανδρος Κατράνης που παίζει στο MLS και ο Θοδωρής Καλόγηρος που είναι στον ΠΑΟΚ Β».
«Ο παππούς του έφυγε με το παράπονο που δεν πρόλαβε να τον δει καθιερωμένο παίκτη του ΠΑΟΚ»
Κλείνοντας, ο Αλέξανδρος Μαλακασιώτης, μίλησε για τη μεγάλη αδυναμία του Γιάννη στον παππού του και συνονόματό του: «Ο πατέρας του Γιάννη είχε ανοίξει ένα μαγαζί, τότε και έτρεχε, δεν προλάβαινε καν να έρθει να τον δει να παίζει.
Ο παππούς του, ο συγχωρεμένος τον έφερνε στο σύλλογο. Είχε αδυναμία ο Γιάννης στον παππού του. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να τον καμαρώσει ως καθιερωμένο παίκτη στον ΠΑΟΚ και έφυγε μ’ αυτό το παράπονο».
