Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εστιατορίου «Αγιονέρι» παρευρέθηκαν επαγγελματίες της εστίασης και οινοποιοί του τόπου.
Ο Πρόεδρος της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ κ. Γεώργιος Πασαλής απεύθυνε χαιρετισμό στους παριστάμενους αναφερόμενος στην συμβολή της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ, στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής στη Χαλκιδική και τόνισε τη σημασία προβολής των τοπικών προϊόντων.
Η διευθύντρια της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. μίλησε για τη συμβολή των ενημερωτικών δράσεων και τη σημαντικότητα της συμμετοχής των επιχειρηματιών του τόπου σε αυτές και παρουσίασε κάποιες από τις επερχόμενες δράσεις.
Η δράση ξεκίνησε με την Gastronomy Events’ Specialist κα Σύλβια Κουμεντάκη της Chef Stories, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στις καλές πρακτικές του προγράμματος Leader και συγκεκριμένα στον επιτυχημένο θεσμό Taste Halkidiki, μία δράση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Μέτρο 19.4 του προγράμματος CLLD/Leader του ΠΑΑ 2014-2020.
Η Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Marketing, κα Νανά Ζυγούρα ανέπτυξε την παρουσίαση «Οι γαστρονομικοί θησαυροί της Χαλκιδικής» και ανέπτυξε ιδιαίτερα τις «Συνταγές της Χαλκιδικής που εμπνέουν» δίνοντας έμφαση στους τοπικούς παραγωγούς και τον προϊοντικό πλούτο της Χαλκιδικής.
Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση της πιστοποιημένης DipWSet κας Ελίνας Πέτρου με την ανάλυση του οινολογικού χάρτη της Χαλκιδικής με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του αλλά τις αρχές του ιδανικού pairing. Βάση αυτών πραγματοποιήθηκε Workshop – Masterclass γευσιγνωσίας με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού με την ομάδα των chef του εστιατορίου Αγιονέρι σε ιδανικό συνδυασμό με τα κρασιά της Χαλκιδικής.
Η δράση ολοκληρώθηκε με τον εμπλουτισμό των μενού των παρευρισκόμενων επιχειρήσεων με προτάσεις ιδανικών συνδυασμών τοπικών συνταγών με τοπικά κρασιά και πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
