Χαλκιδική: Σεμινάριο-workshop για εστιάτορες και στελέχη της εστίασης στον Πολύγυρο

Οικονομία

21.02.2025 | 10:49
Ακούστε το άρθρο 8'
21.02.2025 | 10:49
Ακούστε το άρθρο 8'
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α., στα πλαίσια υλοποίησης της δράσης Β.2 με τίτλο «Γευστικά ταιριάσματα», του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος CLLD/Leader του ΠΑΑ 2014-2020, διοργανώνει ένα σεμινάριο-workshop για εστιάτορες / στελέχη της εστίασης την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα: 12.00 στο εστιατόριο «Αγιονέρι» στον Πολύγυρο.

Στόχος του σεμιναρίου - workshop γευσιγνωσίας αυτού, είναι οι εστιάτορες/στελέχη της εστίασης, να εκπαιδευτούν, στο ταίριασμα τοπικών γεύσεων και συνταγών με τοπικούς οίνους και στον εμπλουτισμό των πιάτων κάθε εστιατορίου με τα ταιριαστά κρασιά του.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις καλές πρακτικές του προγράμματος Leader, του προγράμματος Taste Halkidiki του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη της Χαλκιδικής, αλλά και παρουσίαση με θέμα τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Χαλκιδικής και στις παραδοσιακές συνταγές του τόπου.

Στην επίτευξη του στόχου θα συνδράμουν εισηγήσεις από Συμβούλους και Εκπαιδευτές Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Marketing, Οινολόγους και Συμβούλους Γαστρονομικών Εκδηλώσεων και θα πραγματοποιηθεί workshop-masterclass γευσιγνωσίας τοπικών γεύσεων και κρασιών. Επιστέγασμα της δράσης θα αποτελέσει ο εμπλουτισμός του μενού των παρευρισκόμενων επιχειρήσεων με προτάσεις ιδανικών συνδυασμών των συνταγών τους με τα ανάλογα τοπικά κρασιά.

Στους συμμετεχέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.