Με αφορμή το δημοσίευμα, η κυρία Γκίλφοϊλ έστειλε μήνυμα μέσω Facebook τονίζοντας: «είμαι έτοιμη να ενισχύσω τους απίστευτους δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ».
Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος του Breibart, «ο πρωθυπουργός, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησής του, εκπρόσωποι του πολιτισμού, του επιχειρείν σε όλη τη χώρα είναι ενθουσιασμένοι που θα έρθει μια τόσο υψηλού προφίλ πρέσβειρα μόλις επιβεβαιωθεί από την αμερικανική Γερουσία».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ανυπομονούμε για την επιβεβαίωση του διορισμού της από τη Γερουσία» και προσθέτει: «ανυπομονώ να τη συναντήσω μόλις έρθει στην Ελλάδα. Νομίζω ότι θα διαπιστώσει ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό, οπότε ουσιαστικά έρχεται σε μια στιγμή που έχουμε μια πολύ ισχυρή σχέση την οποία μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω».
Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει: «Δεν την έχω συναντήσει ακόμη. Αλλά πρέπει να πω ότι τα πρώτα πράγματα που είδα ήταν εξαιρετικά. Η ομιλία που εκφώνησε στον Λευκό Οίκο κατά την τελετή για την εθνική μας ημέρα ήταν μια εξαιρετική ομιλία και όπως καταλαβαίνω είναι πραγματικά ενθουσιασμένη που θα έρθει στην Ελλάδα. Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Και από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι η απόφαση του Προέδρου Τραμπ να την έχει στην Ελλάδα -να έχει κάποιον πραγματικά κοντινό του άνθρωπο- είναι ένα σημάδι ότι δίνει πραγματική σημασία στην Ελλάδα. Θα έχουμε μια πρέσβειρα που αν χρειαστεί, θα μπορεί να μιλήσει απευθείας μαζί του. Αυτό είναι σημαντικό».
Με θερμά λόγια αναφέρεται στην υποψηφιότητα της κυρίας Γκίλφοϊλ και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ανυπομονούμε για την άφιξή της και θα την ενημερώσω για πολλά βασικά βήματα που πρέπει να γίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, αργά αλλά σταθερά». Και συνεχίζει: «Έχοντας ζήσει σχεδόν εννέα δεκαετίες και έχοντας περάσει χρόνο στην Ευρώπη, έχω αναπτύξει μια παγκόσμια οπτική, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Οι Έλληνες είναι άνθρωποι φιλότιμοι, έντιμοι, εργατικοί, άνθρωποι που σέβονται. Αλλά φέρουν επίσης έναν ορισμένο φόβο, επειδή έχουν υπομείνει τόσες πολλές δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια. Γι' αυτό και χάρηκα που άκουσα για τον διορισμό της. Ήδη μίλησα μαζί της μέσω τηλεφώνου και είμαστε έτοιμοι να την υποδεχτούμε στην Ελλάδα. Νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να γίνει μια αποτελεσματική πρέσβειρα που θα φέρει τα δύο μεγάλα έθνη μας ακόμη πιο κοντά».
Τέλος, όσον αφορά τον χρόνο άφιξης της κυρίας Γκίλφοϊλ στην Αθήνα, το Breibart News αναφέρει ότι «θα έχει πιθανώς ακρόαση επιβεβαίωσης ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας αργότερα την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού και θα επιβεβαιωθεί από την ολομέλεια της αμερικανικής Γερουσίας λίγο αργότερα».