«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιλέχθηκε από την HP Inc. και το HP Foundation για την υλοποίηση του προγράμματος Digital Equity Accelerator 2025 στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο 8'
28.04.2025 | 23:00
Φωτογραφία αρχείου
/eurokinissi
Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που "Το Χαμόγελο του Παιδιού" επιλέχθηκε από το πρόγραμμα Digital Equity Accelerator της HP Inc. και του HP Foundation που βοηθά μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε πρωτοβουλίες ψηφιακής ένταξης για αποκλεισμένους νέους και ενήλικες, διαμορφώνοντας ένα πιο δίκαιο μέλλον εργασίας. Για το 2025, το πρόγραμμα υλοποιείται στην Ελλάδα, στην Ινδονησία, στην Νιγηρία και στην Ισπανία με τη συμμετοχή 8 μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Μέσω του Digital Equity Accelerator, η HP συνεργάζεται με ένα ευρύ δίκτυο εταίρων για να βοηθήσει τους οργανισμούς να αναπτύξουν λύσεις ψηφιακής ισότητας σε μεγαλύτερη κλίμακα. Από το 2022, το πρόγραμμα έχει συμβάλει στην ενίσχυση του αντίκτυπου 27 μη κερδοσκοπικών οργανισμών σε Βραζιλία, Καναδά, Ινδία, Μαλαισία, Μεξικό, Πολωνία, Νότια Αφρική και ΗΠΑ, διευρύνοντας την εμβέλειά τους σε περισσότερους από 9 εκατομμύρια ανθρώπους. 

"Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που στηρίζουμε τους οργανισμούς "Το Χαμόγελο του Παιδιού” και "Socialinnov”, δύο φορείς που ανοίγουν δρόμους για ένα πιο δίκαιο, ψηφιακά ισότιμο μέλλον. Μέσα από την πρόσβαση στην τεχνολογία και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων, προσφέρουν σε άτομα από λιγότερο προνομιούχες κοινότητες τις ευκαιρίες, τα εργαλεία και την αυτοπεποίθηση να εξελιχθούν και να δημιουργήσουν. Μαζί μπορούμε να επιταχύνουμε την κοινωνική πρόοδο και να μετατρέψουμε την τεχνολογία σε κινητήριο δύναμη αλλαγής για όλους" δήλωσε ο Νίκος Χρηστάκης, Managing Director, HP Ελλάδας και Κύπρου.

Μέσω του έργου «ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ένα Ταξίδι στον Ψηφιακό και Κοινωνικό Κόσμο» που θα υλοποιηθεί στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, "Το Χαμόγελο του Παιδιού" στοχεύει:

  • στην μείωση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση
  • στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης μέσω της βελτίωσης της πρόσβασης σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες για ψηφιακές κοινωνικές δεξιότητες 
  • στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης σε εθνικό επίπεδο, επενδύοντας σε ψηφιακό εξοπλισμό και κινητά εργαστήρια εκπαίδευσης, πληροφορικής και τεχνολογίας 

Οι δράσεις του έργου περιλαμβάνουν πλήθος εκπαιδευτικών  εργαστηρίων και παρεμβάσεων με θεματικές ενότητες: 1) την χρήση του διαδικτύου, 2) την ψηφιακή επικοινωνία, 3) την δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου και την 4) Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μέσω των δράσεων του έργου αναμένεται ότι  τουλάχιστον 10.000  μαθητές 15-17 ετών και νέοι 18-24 ετών, με έμφαση σε εκείνους που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες, προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία, εκπαιδευτικούς, σχολικό προσωπικό και επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά και νέους, γονείς και εθελοντές του Οργανισμού θα  λάβουν εκπαίδευση σε ψηφιακές κοινωνικές δεξιότητες.