Θεσσαλονίκη: Διώξεις στους πέντε για τα παράνομα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια 

Ακούστε το άρθρο 8'
10.04.2025 | 22:42
Φωτογραφία αρχείου
/Shutterstock
Διώξεις σε βάρος πέντε συλληφθέντων για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων άσκησε ο εισαγγελέας σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε μετά από τυχαίο έλεγχο του αρμόδιου κλιμακίου οικονομικών εγκλημάτων του «ελληνικού FBI» κατόπιν του οποίου προέκυψαν συλλήψεις, συνολικά πέντε ατόμων. Ειδικότερα, πρόκειται για συλλήψεις δύο υπαλλήλων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και τριών φερόμενων ως παικτών. 

«Είναι μια υπόθεση που ακόμη εξετάζεται. Εμείς αμφισβητούμε τις κατηγορίες που αποδίδονται. Μέσα από το διαδίκτυο επιτρέπεται κανονικά η διενέργεια τυχερών παιχνιδιών» σημειώνει σε δηλώσεις του ο δικηγόρος των δύο υπαλλήλων και του ιδιοκτήτη του καταστήματος, Νικόλαος Αρβανιτάκης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν κατασχεθεί υπολογιστές που θα αποδοθούν όπως εκτιμά, εν ευθέτω χρόνω με το που θα υπάρξει αθωωτική απόφαση για τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν συνελήφθη, ενώ αναμένεται να απολογηθεί αύριο. Άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι.  

«Το παν σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνεται από τις πραγματογνωμοσύνες από τεχνικούς συμβούλους. Αμφισβητούμε τις κατηγορίες και θα το αποδείξουμε στην πορεία της ανάκρισης όταν βγουν τα πορίσματα για τους υπολογιστές και τους σέρβερ που κατασχέθηκαν» εξηγεί ο έμπειρος δικηγόρος για να συνεχίσει: «Αν δεν υπάρχει εγκατεστημένο λογισμικό δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχερό παίγνιο ο υπολογιστής. Παίγνιο μηχάνημα είναι αυτό που υπάρχει στα Πρακτορεία». 

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας: 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η προσωρινά υπεύθυνη, ενεργώντας για λογαριασμό του ιδιοκτήτη, είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία -18- πλήρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συνδεδεμένους σε δίκτυο, έχοντας επιτρέψει σε πελάτες του καταστήματος, τη συμμετοχή τους ως παίκτες στο απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».

Παράλληλα, διαχειριζόταν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω κεντρικής μονάδας ελέγχου και διαχείρισης (server), απ’ όπου εισάγονταν μονάδες πονταρίσματος, αλλάζοντας παράλληλα την εικόνα που εμφανίζεται στις οθόνες των υπολογιστών, για να μη γίνεται αντιληπτή η παράνομη δραστηριότητα.

Τέλος, έτερη υπάλληλος -σερβιτόρα βρέθηκε να εργάζεται στο κατάστημα διευκολύνοντας τη συμμετοχή των παικτών στα τυχερά παίγνια.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 18 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που λειτουργούσε ως κεντρική μονάδα ελέγχου και διαχείρισης (server),
  • 610 ευρώ, τα όποια βρέθηκαν στην τσάντα της προσωρινά υπεύθυνης.

Παναγιώτης Αχλατλής