ΕΣΠΑ 2014-2020 ΕΣΠΑ 2014-2020
ΟικονομίαΟικονομία
Ελληνική τυροκομία: Διάσωση και αναγέννηση με «όχημα» το Best Cheese - Το όραμα και οι προκλήσεις του κλάδουΤο πρόγραμμα «BEST CHEESE» που ξεκίνησε τον Μάιο του 2023 και θα διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο του 2025, στοχεύει στην παραγωγή νέων τυριών με τη χρήση αυτόχθονων μικροοργανισμών, προάγοντας καινοτομίες στην παραγωγή και τυποποίηση τους. Με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ, περιλαμβάνει συνεργασίες μεταξύ ερευνητικών και παραγωγικών φορέων. Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση των παραδοσιακών ελληνικών τυριών, την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των κτηνοτροφικών μονάδων. Δήμητρα ΤάγκαΔήμητρα Τάγκα