GRAEGA CHEESEGRAEGA CHEESE
Επιχειρήσεις
ΕπιχειρήσειςΔήμητρα Τάγκα
Δήμητρα Τάγκα16.02.2025 | 08:00
Ισχυρο «οπλο» για τους παραγωγους
Graega Cheese: Το made in… Θεσσαλονίκη εργαλείο που ανιχνεύει το νοθευμένο κατσικίσιο γάλαΤο καινοτόμο πρωτόκολλο «Graega Cheese» για την ανίχνευση νοθείας του γάλακτος αναπτύχθηκε στη Θεσσαλονίκη από το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με το ΑΠΘ και τυροκομεία. Το έργο, ύψους 400.000 ευρώ, εστιάζει στην Κεντρική Μακεδονία, που παράγει το 23,5% του κατσικίσιου γάλακτος στην Ελλάδα, και στοχεύει στην προστασία της αυθεντικότητας των τυροκομικών προϊόντων. Μέσω της μοριακής βιολογίας, το πρωτόκολλο ενισχύει την ιχνηλασιμότητα και την πιστοποίηση της προέλευσης των προϊόντων, διασφαλίζοντας την ποιότητά τους και μειώνοντας τις οικονομικές απώλειες από νοθεία. Εν τέλει, επιδιώκεται η καθιέρωση ενός ισχυρού brand name «ελληνικό κατσικίσιο τυρί».
16.02.2025 | 08:00
Επιχειρήσεις
ΕπιχειρήσειςΙσχυρο «οπλο» για τους παραγωγουςGraega Cheese: Το made in… Θεσσαλονίκη εργαλείο που ανιχνεύει το νοθευμένο κατσικίσιο γάλα