ΜΙΚΡΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑΜΙΚΡΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ
article image
Μικρά οινοποιεία: Πώς εξελίσσονται σε δυναμικό κλάδο – Οι leaders οινοπαραγωγοί και οι δράσεις εξωστρέφειαςΟ Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) διοργανώνει για πρώτη φορά την έκθεση «Μικρά Οινοποιεία - Μεγάλα Κρασιά» στη Θεσσαλονίκη, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου. Σκοπός της έκθεσης είναι να προβάλλει 56 μικρά, οικογενειακά οινοποιεία, που έχουν αναπτυχθεί από τη δεκαετία του '80 και παράγουν ετησίως 40.000-60.000 φιάλες. Ο πρόεδρος του ΣΜΟΕ, Γιάννης Παπαργυρίου, σημείωσε ότι ο αριθμός των οινοποιείων-μελών έχει φτάσει τα 80 και συνεχώς αυξάνεται. Ο κλάδος, παρά τις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας, επενδύει σε ποιοτική βελτίωση και εξωστρέφεια. Η έκθεση επιδιώκει να διευρύνει την παρουσία των μικρών οινοποιείων στην αγορά και να ενισχύσει την κατανάλωση τους από το κοινό.