«Η πολιτικη τυμβωρυχια των Τεμπων»

Επεισόδια από αριστερές οργανώσεις - «Έξω οι τραμπούκοι», φώναξαν οι παριστάμενοι (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο 8'
28.04.2025 | 20:27
Ενημερώθηκε 28.04.2025 | 21:31
Eπεισόδια προκλήθηκαν στην προγραμματισμένη εκδήλωση για «την πολιτική τυμβωρυχία των Τεμπών», όταν μέλη αριστερών οργανώσεων εισέβαλλαν στον χώρο και εμπόδισαν την έναρξη των ομιλιών. 'Άμεση η αντίδραση των παριστάμενων πολιτών που ζήτησαν να «βγουν έξω οι τραμπούκοι».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στα θύματα των Τεμπών και ξεκίνησε με τον Γ. Καραμπελιά.

Eκείνη την ώρα στην αίθουσα εισέβαλαν άτομα για να διαμαρτυρηθούν για το θέμα της εκδήλωσης. «Ντροπή» ακούστηκε να λέει κάποιος. 

Δείτε το βίντεο του Liberal.gr:

Ο κ. Καραμπελιάς αντέδρασε επαναλαμβάνοντας τη φράση «Έξω οι αλήτες», ενώ συγκεντρωμένοι φώναζαν «έξω οι τραμπούκοι».

 Η ζωντανή μετάδοση διεκόπη για κάποια λεπτά, ωστόσο συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση των διαμαρτυρομένων.

Πάντως, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δεν υπήρξαν φθορές ή τραυματισμοί ενώ δεν έγινε καμία προαγωγή. Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαμαρτυρόμενοι πέταξν και τρικάκια έξω από τον χώρο της εκδήλωσης.

Στην ομιλία του ο Γ. Καραμπελιάς, αφού αναφέρθηκε στα όσα ακούστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από εμπειρογνώμονες, δημοσιογράφους και εκπομπές, περί ποσοτήτων ξυλολίου στην εμπορική αμαξοστοιχία, τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα, με πρωτοστάτη τον Νίκο Πλακιά, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο τραγικό δυστύχημα, κατέρρευσε όλο το αφήγημα περί υδρογονανθράκων. 

Πρόσθεσε δε ότι πλέον δεν υπάρχει καμία αναφορά σε πυρόσφαιρα. «Μόνο η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει, διότι έκανε την πολιτική της τύχη με αυτήν τη σκύλευση» τόνισε.

Δείτε LIVE την εκδήλωση:
 

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

O Δημήτρης Γαλλής γεννήθηκε το 1966 στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε τη μέση εκπαίδευση στη Χαλκιδική. Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Α.Π.Θ (1988), με μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών (1992) του ιδίου Πανεπιστημίου.Δικηγόρος Θεσσαλονίκης από το 1990. Παράλληλα με την ελεύθερη δικηγορία υπήρξε στο διάστημα 1997 ως 2016 νομικός σύμβουλος τράπεζας με νομικά και διοικητικά καθήκοντα.Έγγαμος πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Ο  Κώ­στας Στού­πας γεν­νή­θη­κε στα Γι­άν­νε­να το 1962 και με­γά­λω­σε στη Δυ­τι­κή Γερ­μα­νία. Από τις αρ­χές της δε­κα­ε­τί­ας του ’90 ασχο­λεί­ται με τη δη­μο­σι­ο­γρα­φία και την αρ­θρο­γρα­φία γύ­ρω από θέ­μα­τα που αφο­ρούν τις χρη­μα­τι­στη­ρι­α­κές αγο­ρές, την οικο­νο­μία και τις πο­λι­τι­κές εξε­λί­ξεις. Έχει ερ­γα­στεί με­τα­ξύ άλ­λων στον Επεν­δυ­τή, την Ημε­ρη­σία, το MegaChanel και το StarChannel, τον Planet FM, τον Real FM, το Capital.gr και το Κε­φά­λαιο. Αρ­θρο­γρα­φεί στοliberal.gr. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του H Επερχόμενη Αταξία(εκδόσεις  Επίκεντρο).

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Καραμπελιά:

Ο Γιώργος Καραµπελιάς γεννήθηκε το 1946 στην Κάτω Αχαΐα. Από το 1964, ως φοιτητής της Ιατρικής, είχε µια έντονη πολιτική δραστηριότητα, για την οποία και φυλακίστηκε από τη δικτατορία τον Μάιο-Ιούνιο 1967. Εν συνεχεία, σπούδασε Οικονομικά στο Παρίσι, όπου συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα και τον Μάη του ’68, εξέδιδε το περιοδικό «Αντιφασίστας» και έγραψε τα πρώτα του βιβλία. Μετά το 1974 συνεχίζει την πολιτική και συγγραφική του δραστηριότητα. Από το 1979 έως το 1993 εξέδιδε το περιοδικό «Ρήξη». Το 1980 δημιούργησε το Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο και τις Εναλλακτικές Εκδόσεις. Από το 1995 συμμετέχει στη ΣΕ του περιοδικού «Άρδην» και από το 2006 της εφημερίδας «Ρήξη». Από το 2010 είναι µέλος της «Εταιρείας Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού» και της ΣΕ του περιοδικού «Νέος Ερμής ο Λόγιος». Τέλος, µετά το 2016, συμμετέχει στο Κίνημα Άρδην. Επιδιώκει τη σύνθεση ανάμεσα στον πατριωτισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, ενώ θεωρεί πως ο µόνος τελεσφόρος εκσυγχρονισμός της Ελλάδας θα ήταν ένας εκσυγχρονισμός στηριγμένος στην παράδοση και την ιστορική µας ιδιοπροσωπία. Τα γραπτά του αφορούν στην πολιτική επιστήμη, την οικονομία, τη φιλοσοφία και τη γεωπολιτική. Τα τελευταία χρόνια επιμένει ιδιαίτερα στις ιστορικές έρευνες και μελέτες που αφορούν την Τουρκοκρατία και την Επανάσταση του 1821