ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Τσικνοπέμπτη φουλάρει ταβέρνες και εστιατόρια - Στο 100% η πληρότητα

Ελλάδα

20.02.2025 | 08:00
Ακούστε το άρθρο 8'
20.02.2025 | 08:00
Ακούστε το άρθρο 8'
Ταβέρνες Θεσσαλονίκη / Φωτογραφία Αρχείου /Eurokinissi / Motionteam
Χωρίς το παραδοσιακό τσίκνισμα κινδυνεύουν να μείνουν όσοι αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να κλείσουν τραπέζι σε κατάστημα εστίασης στη Θεσσαλονίκη για σήμερα Τσικνοπέμπτη (20/2).

Όπως εξηγεί στα Μακεδονικά Νέα - mkdn.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ - Μπαρ της πόλης, Μιχάλης Επιτροπίδης, όσοι επιχειρήσουν σήμερα να επισκεφθούν κάποιο κατάσταστημα εστίασης χωρίς προηγουμένως να έχουν κάνει κράτηση, θα δυσκολευτούν πολύ να βρουν τραπέζι. 

«Η πληρότητα έχει φτάσει στο 100%, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ούτε για δείγμα», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Επιτροπίδης και εξηγεί τους λόγους. «Ο κόσμος είδε ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τσίκνισμα σε εξωτερικό χώρο, καθώς το κρύο θα είναι τσουχτερό κι έσπευσε να κάνει τις κρατήσεις του. Μέχρι χθες η πληρότητα στα καταστήματα, έφτανε στο 70%, τώρα πια έχουμε αγγίξει το απόλυτο». 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων το αισιόδοξο σενάριο αναφέρει ότι θα υπάρχει συννεφιά (χωρίς βροχή) με λίγες μόνο στιγμές ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή για την εποχή και θα κυμανθεί από 1 βαθμό Κελσίου μέχρι 6.

«Σανίδα» σωτηρίας για την εστίαση οι καρναβαλικές εκδηλώσεις 

Όπως εξηγεί ο Μιχάλης Επιτροπίδης, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα μετά από χρόνια στη Θεσσαλονίκη, θα βοηθήσουν πολύ τον κλάδο της εστίασης στην πόλη. 

«Μέχρι πέρσι, ειδικά το τριήμερο που περιλαμβάνει την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα, δεν έμενε κανείς στην πόλη. Όλοι αναχωρούσαν για κοντινούς προορισμούς στην εξοχή και στην επαρχία. Φέτος με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που έχουν προαναγγελθεί και θα διεξαχθούν για ένα δεκαήμερο στη Θεσσαλονίκη, αυτό περιμένουμε να αλλάξει θεαματικά. Είτε με τους καταναλωτές που θα επιλέξουν να μείνουν στην πόλη, είτε με τους επισκέπτες που θα έρθουν για να συμμετάσχουν στα δρώμενα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης. 

Όσο για το πού θα κινηθούν οι τιμές φέτος, ο κ. Επιτροπίδης εξηγεί ότι «στα βασικά κρεατικά είδη θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Ο κόσμος δεν θα δει δηλαδή ουσιαστικές διαφορές στο πορτοφόλι του, αν και σημαντικό ρόλο θα παίξει το τι θα επιλέξει και ο καθένας για τη διασκέδασή του». 

Θωμάς Καλέσης