Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η διερεύνηση των δυνατοτήτων χρηματοδοτικής στήριξης του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας από το Πράσινο Ταμείο για μια σειρά παρεμβάσεων, όπως η δημιουργία ενός πρότυπου περιβαλλοντικού πάρκου στην Δυτική Θεσσαλονίκη με χώρους ελεύθερης πρόσβασης για παιδιά και ενήλικες, η δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Κυκλικής Οικονομίας και η ανάπτυξη ενός σχεδίου καταγραφής και αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (στόχος 1.13 του ΕΣΔΑ).
Ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, κ. Ανδρουλάκης με το πέρας της συνάντησης δήλωσε:
«Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις του ΦΟΔΣΑ συμβαδίζουν με τους βασικούς στόχους του Πράσινου Ταμείου για την ανάπτυξη και εφαρμογή βιώσιμων αστικών και φυσικών παρεμβάσεων. Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να συμβάλουμε σε αυτές τις πρωτοβουλίες».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ΚΜ, κ. Γεράνης δήλωσε:
«Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι στην πρώτη γραμμή της πράσινης μετάβασης, με σχέδιο, ευθύνη και αποφασιστικότητα. Σήμερα, μαζί με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, θέσαμε τα θεμέλια για μια ουσιαστική συνεργασία που στοχεύει σε έργα με ισχυρό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η δημιουργία πρότυπων υποδομών, όπως το Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και το περιβαλλοντικό πάρκο, ενισχύουν τη στρατηγική μας για μια βιώσιμη Κεντρική Μακεδονία που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς στόχους για το περιβάλλον και την κλιματική ουδετερότητα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ρόλο και επιλέγει να είναι μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος».