Το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ: «Ημέρες Μελιού - Ημέρες Γλυκού και Πολιτισμού» διοργανώνεται στον υπαίθριο χώρο της Δ.Ε.Θ., στο Τόξο ΧΑΝΘ που για τέσσερις ημέρες μεταμορφώνεται στο απόλυτο σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του μελιού, των παραγώγων του και των γλυκών, φιλοξενώντας: Γεύσεις, αρώματα και παραδόσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας, περιμένουν το κοινό σε ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι.
Παραγωγοί μελιού και γλυκοποιοί από όλη τη χώρα φέρνουν τα πιο αγνά και λαχταριστά προϊόντα τους:
- Χρυσές ποικιλίες μελιού & εκλεκτά προϊόντα κυψέλης
- Παραδοσιακά και χειροποίητα γλυκίσματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας
- Πρωτότυπες γλυκές δημιουργίες που θα απογειώσουν τις αισθήσεις
Τι θα απολαύσετε στο φεστιβάλ:
- Γευσιγνωσίες: Δοκιμάστε εξαιρετικές ποικιλίες μελιού και μοναδικά προϊόντα κυψέλης και γλυκίσματα από όλους τους εκθέτες,
- Παρακολουθήστε Live επιδείξεις και παρουσιάσεις: Παρασκευή παραδοσιακών γλυκών και προϊόντων μελιού.
- Γνωριμία με παραγωγούς: Μιλήστε με ανθρώπους που μετατρέπουν το μέλι και τα γλυκά σε τέχνη.
Συμμετέχουν παραγωγοί από δεκάδες περιοχές της χώρας, όπως εμφανίζονται παρακάτω, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται.
- Αττική
- Γρεβενά
- Έβρος
- Ευρυτανία
- Ηράκλειο
- Θεσσαλονίκη
- Ιωάννινα
- Καβάλα
- Καστοριά
- Κοζάνη
- Κεφαλονιά
- Λακωνία
- Λάρισα
- Λευκάδα
- Μαγνησία
- Μαλεβίζι
- Πρέβεζα
- Πτολεμαΐδα
- Σέρρες
- Φθιώτιδα
- Φλώρινα
- Χαλκιδική
- Χανιά
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:
- Αγνά & λαχταριστά προϊόντα για όλους!
- Μέλια κάθε ποικιλίας
- Γύρη, βασιλικός πολτός, προϊόντα κυψέλης, αλείμματα
- Κρέμα μελιού, κρέμα μελιού με κρόκο
- Βοτανικά αφεψήματα
- Παραδοσιακά γλυκά, ξεροτήγανα, καλιτσούνια, ποντιακά ωτία
- Λουκουμάδες, χαλβάς, ταχίνι
- Γλυκά του κουταλιού, λουκούμια, σουτζούκ λουκούμ, καρυδάκι
- Μαρμελάδες, chutney, παστέλια, super foods, σοκολατένιες λιχουδιές, βάφλες
- Και πολλά ακόμη γλυκά θαύματα!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Τοποθεσία: Δ.Ε.Θ., Τόξο ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη
Ημερομηνίες: 27 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου 2025
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 10:30 το πρωί έως 9:30 το βράδυ
Είσοδος: ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Parking: ΔΩΡΕΑΝ, εντός του εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ.
Δηλώστε συμμετοχή:
Επικοινωνία: Κινητό: 6932 430 433
Τηλεφωνικό κέντρο: 2810 213318
Οργάνωση: Sermakis Team
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΛΙΟΥ - ΗΜΕΡΕΣ ΓΛΥΚΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δ.Ε.Θ. ΤΟΞΟ ΧΑΝΘ 27/02 - 02/03/2025
Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου
12:00-14:00 ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ - ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ. Η Διευθύντρια κα. Λένα Κακούρα, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Οφηλία Ψωμαδάκη και ο Σεφ κος Παναγιώτης Κοσμίδης με φοιτητές του τμήματος Ζαχαροπλαστικής.
14:00 Ο ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ «ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ», από το ΚΙΛΕΛΕΡ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.
15:00 Ο ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ ΜΗΝΑΣ «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΒΟΪΟΥ», από την ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ–ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΥΨΕΛΗΣ–ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ–ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ-ΟΙΝΟΜΕΛΟ.
16:00 Ο ΣΑΡΡΗΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ «ΑΛΑΔΑΝΟ», από το ΤΡΙΚΕΡΙ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ–ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ.
17:00 Η ΚΑΛΥΒΑ ΜΑΛΑΜΑΤΗ «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΟΚΟΣ» και ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΥΒΑΣ από τον ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ θα παρουσιάσουν και θα δειγματίσουν προϊόντα: ΜΕΛΙ–ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ–ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ ΜΕ ΚΡΟΚΟ.
17:45 Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΥΛΩΝΑ», από την ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ–ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΠΡΟΠΟΛΗ-ΚΕΡΑΛΟΙΦΕΣ-ΠΑΣΤΕΛΙ.
18:30 Ο ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, από το ΔΡΑΓΑΝΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ–ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ.
19:15 Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΑΚΑΤΑΣ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΖΑΚΑΤΑΣ», θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΠΑΣΤΕΛΙΑ–ΜΠΑΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ΤΑΧΙΝΙ.
20:00 Ο ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ «ΜΕΛΙΤΩΝ ΜΕΛΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ», από την ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ–ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΥΨΕΛΗΣ.
Σάββατο 1 Μαρτίου
11:00 Ο ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΗ», από την ΜΕΣΟΡΟΠΗ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ–ΜΕΛΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ-ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ.
12:00 Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ» και η κα. ΑΝΘΗ ΔΗΜΟΥ θα παρουσιάσουν ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ και συγκεκριμένα:
- Παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά
- Αρμενοβίλ
- Αυγοκαλάμαρα
12:45 Η ΣΕΦ ΕΛΣΑ ΤΖΑΒΑΛΑ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ και προϊόντα από το «Αγρόκτημα Τσοπρα» στον Κορησό Καστοριάς.
13:30 Ο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ «BEE CARE», από το ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ–ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ.
14:15 «Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ», από το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (ΒΟΥΛΠΗ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ) και η κα. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΡΟΝΙΚΟΥ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ–ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ-ΠΑΣΤΕΛΙΑ-ΤΣΑΪ ΜΕ ΜΕΛΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ-ΒΟΤΑΝΑ ΑΓΡΑΦΩΝ.
17:00 Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ «ΜΕΛΙΣΣΟΡΑΜΑ» από το ΚΑΒΑΛΑΡΙ ΛΑΓΚΑΔΑ και η κα. ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, θα παρουσιάσει ΜΕΛΙ–ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΜΕΛΙΟΥ.
18:00 Η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΤΟΥΜΠΑΣ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΡΑΚΟΜΕΛΟΥ–ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ-ΜΕΛΕΚΟΥΝΙΑ ΡΟΔΟΥ – ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΩΤΙΑ.
19:00 «ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΑ ΩΡΑΙΑ», από την ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ και η κα. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΥ θα παρουσιάσουν και θα δειγματίσουν προϊόντα: ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ-CHUTNEY.
19:45 Ο ΚΟΡΚΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ «ΛΑΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ», από την ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ-ΓΥΡΗ-ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ-ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ-ΚΡΕΜΕΣ.
Κυριακή 2 Μαρτίου
11:30 Ο EXECUTIVE CHEF ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΕΝΤΕΡΙΑΔΗΣ, του σύγχρονου καφενείου «Έντεχνον», που βρίσκεται στην Επταλόφου 14 στην Τούμπα, θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ και ΠΑΣΤΕΛΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ από την «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΖΑΚΑΤΑΣ.
12:30 Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ «BEE MY FAMILY», από το ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ–ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ.
13:15 Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ «MELI KWSTANTINIS», από την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ-ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ–ΓΥΡΗ.
14:00 Ο ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ «ΜΙΚΡΟ ΔΑΣΟΣ», από τα ΝΕΑ ΜΑΛΓΑΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ–ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ.
15:00 Ο ΚΟΥΡΕΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΚΟΥΡΕΝΤΟΣ», από την ΠΡΕΒΕΖΑ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ–ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΜΕΛΙΟΥ.
16:00 Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΪΟΣ «LB HONEY», από το ΣΚΛΗΘΡΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ-ΓΥΡΗ-ΚΑΡΑΛΟΙΦΗ-ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ-ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙΑΜΕΛΙΟΥ-ΡΑΚΟΜΕΛΟ.
17:00 Ο Executive Chef Νικόλαος Ηλιάδης θα παρουσιάσει 2 συνταγές:
- Μίνι τρίγωνα πανοράματος με κρέμα πατισερί και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης,
- Μίνι τρίγωνα με τραγανό φύλλο, κρέμα πατισερί, μέλι και σουσάμι.
Θα χρησιμοποιηθούν και προϊόντα από «ΛΥΚΑΚΗΣ» Είδη Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής από Χανιά και μέλι Χανίων από τον Σταύρο Παναγιωτάκη «ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ».
17:45 Η ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ «ΛΕΩΝΙΔΗΣ LEONIDES COMPANY», από την ΚΑΒΑΛΑ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΚΑΡΥΔΑΚΙ-ΩΤΙΑ-ΒΑΦΛΑ-ΧΑΛΒΑΣ ΚΥΡΓΙΩΝ.
18:30 Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ «ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ», από τα ΧΑΝΙΑ θα παρουσιάσει και θα δειγματίσει προϊόντα: ΜΕΛΙ-ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ.