ΔΙΠΑΕΔΙΠΑΕΚορυφαία στην ανάπτυξη spin-offs η Θεσσαλονίκη – Τα «εμπόδια» στη βιωσιμότητα και ο ρόλος του επιχειρείν Στη Θεσσαλονίκη εδρεύει το 35% των 150 ελληνικών spin-offs, συμμετέχοντας ενεργά και στο Elevate Greece. Ο Γεώργιος Δουκίδης από το ΟΠΑ αναφέρει ότι το 30% αφορά την υγεία, ενώ σημαντικές επενδύσεις, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ, αναμένονται για την υποστήριξή τους. Παρά την ανάπτυξή τους, οι spin-offs αντιμετωπίζουν προκλήσεις όπως η χρηματοδότηση και η διανοητική ιδιοκτησία. 
Οικονομία
ΟικονομίαΔήμητρα Τάγκα
Δήμητρα Τάγκα19.02.2025 | 08:00
Οικονομία
ΟικονομίαΔήμητρα Τάγκα
Δήμητρα Τάγκα12.02.2025 | 08:00
Α. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΡ. ΓΙΑΝΤΣΙΔΗΣ
Quality Bubalis: Σε ανοδική τροχιά ο κλάδος της βουβαλοτροφίας – Ο ρόλος της Κερκίνης και οι καινοτομίεςΠανεπιστήμια και κτηνοτρόφοι συνεργάζονται στο ερευνητικό έργο «Quality Bubalis» για την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του βουβαλίσιου κρέατος και γάλακτος, στοχεύοντας στη στήριξη των Ελλήνων βουβαλοτρόφων. Σύμφωνα με τον καθηγητή Αριστοτέλη Λυμπερόπουλο, το βουβαλίσιο κρέας προσφέρει υψηλή βιολογική αξία με λιγότερες θερμίδες και χοληστερόλη σε σχέση με το αγελαδινό. Η παραγωγή βουβαλιών στην Ελλάδα έχει αυξηθεί από 400 σε 7.000, αλλά παρατηρείται μικρή κάμψη τώρα. Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, αποσκοπεί στην ενημέρωση της αγοράς σχετικά με τα οφέλη του βουβαλίσιου κρέατος και γάλακτος.
12.02.2025 | 08:00
Οικονομία
ΟικονομίαΑ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΡ. ΓΙΑΝΤΣΙΔΗΣQuality Bubalis: Σε ανοδική τροχιά ο κλάδος της βουβαλοτροφίας – Ο ρόλος της Κερκίνης και οι καινοτομίες