Αντιγράφοντας τη συριζαϊκή λογική περί χάους και πολιτικής ευκαιρίας, καταλήγουν να μοιάζουν με πρωταγωνιστές επιθεώρησης. Η προσπάθεια των νέων σε ηλικία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να διακριθούν στον αντιμητσοτακικό αγώνα με σκοπό να αποφύγουν την απώλεια της βουλευτικής τους έδρας στις επόμενες εκλογές, ξεπερνάει κάθε όριο λογικής. Και ανταμώνει με τον διάχυτο λαϊκισμό. Ο οποίος, όμως, στο τέλος της ημέρας δεν τους προσφέρει τίποτα περισσότερο από έναν ολιγόλεπτο εντυπωσιασμό μιας ανάρτησης στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάποιες δεκάδες likes.
Έτσι, προ ημερών ακούσαμε νεαρό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προβάλλεται κατά κόρον στους τηλεοπτικούς δέκτες, να ασκεί κριτική στα μέτρα παροχών της κυβέρνησης, μετά την ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος μαμούθ, θέτοντας χαμογελαστός το ακόλουθο ερώτημα, θεωρώντας ότι λέει είτε μια εκπληκτική εξυπνάδα, είτε ένα ισχυρό και καταλυτικό επιχείρημα.
Τι είπε; «Θα μου δώσεις 11,5 να σου δώσω 1; Σας φαίνεται καλή ανταλλαγή; Ε, αυτό συμβαίνει με τα υπερπλεονάσματα και τα επιδόματα.» Παράλληλα διαστρεβλώνοντας δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη του 2017, στις οποίες καταδίκαζε την επίτευξη πλεονασμάτων μέσω της επιβολής νέων φόρων, προσπαθούσε εναγωνίως να δείξει ότι η κυβέρνηση είναι ανακόλουθη.
Απελπισία; Ναι, μαύρη απελπισία. Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, νομικός και λέκτορας σε κορυφαίο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, δεν γνωρίζει όχι μόνο το τι είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και το τι μπορεί να κάνει με αυτό το πλεόνασμα η κυβέρνηση. Με την πολιτική ανευθυνότητα που χαρακτηρίζει το κόμμα του, δεν αναφέρθηκε ούτε στο ποσό που κατά τη γνώμη του θα έπρεπε η κυβέρνηση «να μοιράσει» για να είναι ο ίδιος ευχαριστημένος, αλλά ούτε στον τρόπο με τον οποίο προέκυψε το πλεόνασμα.
Μάλλον θα διέφυγε της προσοχής του, το γεγονός ότι το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι αποτέλεσμα της αύξησης των φορολογικών συντελεστών ή της επιβολής νέων φόρων. Αλλά, αντιθέτως, οφείλεται κυρίως στη φορολόγηση πρώην μαύρων εισοδημάτων τα οποία οι φορολογικές αρχές έφεραν στην επιφάνεια μέσω της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας και των ψηφιακών συναλλαγών.
Θα πρέπει, επίσης, να διέφυγε της προσοχής του, το γεγονός ότι από τα 11,5 δισ. ευρώ που ανέφερε με χαριτωμένο πράγματι τρόπο, περίπου τα 8 δισ. ευρώ κατευθύνθηκαν για την πληρωμή των τόκων των δανείων που είχε συνάψει η Ελλάδα με τους εταίρους της, όταν οι διεθνείς αγορές χρέους ήταν κλειστές για τη χώρα μας.
Επιπροσθέτως, ξέχασε και τις ιστορικές του καταβολές. Όταν το κόμμα του από το 1981 και μετά, μοίραζε αυξήσεις μισθών και συντάξεων (βλέπε Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή / ΑΤΑ) και προσέφερε χαριστικές συντάξεις σε όσους μιλούσαν ελληνικά. Επιβαρύνοντας με αυτόν τον τρόπο το δημόσιο χρέος, υπονομεύοντας το μέλλον της χώρας, θέτοντας την οικονομία στην τροχιά της πτώχευσης. Διότι απλά μοίραζε λεφτά που δεν είχε. Δανεικά λεφτά.
Η λογική του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ: «θα μου δώσεις 11,5 να σου δώσω 1 πίσω», έχει απαντηθεί από τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα, μέσω του «σου έδωσα 12% και τώρα σου δίνω 7%». Διότι εκεί οδηγεί ο πολιτικός λαϊκισμός και η ηθελημένη διαστρέβλωση της οικονομικής πραγματικότητας. Οι Έλληνες απαιτούν πολιτικές λύσεις και όχι διαιώνιση της «πολιτικής μίρλας» που στηρίζεται σε ευφυολογήματα τα οποία βασίζονται είτε στην αδικαιολόγητη άγνοια της πραγματικότητας είτε στη συνειδητή χρήση ψευδών στοιχείων.
Πηγή: Liberal.gr/Κωνσταντίνος Χαροκόπος