Ο δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση σε όλες τις παρατάξεις για «κοινό αγώνα» με στόχο τη διαμόρφωση ενός μεγάλου πράσινου πνεύμονα, που θα συνδυάζει την παρουσία της ΔΕΘ με ένα εκτεταμένο πάρκο, το οποίο – όπως υποστήριξε – δεν θα αποδυναμώσει τον θεσμό αλλά θα τον εξελίξει. «Να πάμε όλοι μαζί και να παλέψουμε να κάνουμε αυτό το πάρκο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η πρόταση της διοίκησης Αγγελούδη προβλέπει τη διαμόρφωση ενός πυκνοφυτεμένου πάρκου 113 στρεμμάτων εντός του σημερινού χώρου της ΔΕΘ, στο πλαίσιο του ήδη υφιστάμενου σχεδίου ανάπλασης, που θα περιλαμβάνει τη φύτευση τουλάχιστον 4.000 δέντρων. Παράλληλα, ο δήμαρχος ζήτησε τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου για να ξεκινήσει η διεκδίκηση επιπλέον 100 στρεμμάτων από τον γειτονικό χώρο του Γ' Σώματος Στρατού, ώστε να προκύψει ένα ενιαίο πάρκο συνολικής έκτασης 200 στρεμμάτων.
«Συμφωνώ απόλυτα με το αίτημα για ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο στο κέντρο της πόλης. Από τα 180 στρέμματα που είναι σήμερα ο χώρος, μπορούμε να φτάσουμε τα 200 στρέμματα με την προσθήκη των εκτάσεων από το Γ’ Σώμα Στρατού», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι αυτή ήταν και η προεκλογική του θέση, η οποία – όπως είπε – διαστρεβλώνεται συνειδητά από ορισμένες πλευρές.
Ο δήμαρχος επανέλαβε τη θέση της διοίκησης υπέρ της παραμονής της ΔΕΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με το μικρότερο δυνατό κτηριακό αποτύπωμα. «Η ιστορία της πόλης στον πολιτισμό, στην οικονομία, θα μείνει εδώ. Δεν υπάρχει δήμαρχος να βάλει τη σφραγίδα του ώστε να φύγει ένα διαμάντι της πόλης», δήλωσε με έμφαση. Αναφορικά με την πρόταση που περιλαμβάνεται στο σχετικό δημοψήφισμα για τη μεταφορά της ΔΕΘ στη Σίνδο, ο δήμαρχος εξέφρασε επιφυλάξεις, ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία για τις υποδομές, τη χρηματοδότηση και τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης. «Αν θέλετε να κάνουμε ένα δημοψήφισμα που να μη χαϊδεύει τα αυτιά, πείτε μας πού, πώς, πότε και με τι κόστος», είπε, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των πολιτών να αποφασίσουν με τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι αυτό θα στηρίζεται σε κοστολογημένες και συγκεκριμένες εναλλακτικές. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα για το δημοψήφισμα έχει συγκεντρώσει από τις 12:30 έως τώρα 2.250 περίπου υπογραφές.
Παράλληλα, όπως τόνισε υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία 2.000 θέσεων στάθμευσης -μέσω υπόγειου πάρκινγκ- προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης και να προχωρήσουν οι απαραίτητες πεζοδρομήσεις.
Τέλος, ο κ. Αγγελούδης αναφέρθηκε σε πρόσφατες πληροφορίες που θέλουν το ΤΑΙΠΕΔ να εξετάζει το ενδεχόμενο αποδοχής κάποιων από τις προτάσεις της δημοτικής αρχής, ιδίως όσον αφορά τη μείωση του κτηριακού αποτυπώματος του σχεδίου ανάπλασης. «Μένει να το δούμε τις επόμενες μέρες», σχολίασε, τονίζοντας ωστόσο ότι, ανεξαρτήτως αυτών, η Θεσσαλονίκη χρειάζεται έναν ενιαίο πολιτικό στόχο για ένα πάρκο σύγχρονο, πράσινο και λειτουργικό – έναν στόχο που, όπως είπε, αξίζει να επιδιωχθεί από κοινού.